Начална страница
Новини от последните версии
Информация за възможностите на програмата
Помощна информация за работа с програмата
От тук изтеглете програмата
Информация за контакти с мен
Бързи отговори на важни въпроси

Новости в няколко от последните версии на програмата

  • 2012.11.3 - От тази версия програмата Computer Club Manager 2 вече е безплатна и няма нужда от активиране. Броят на артикулите в бара е увеличен от 99 на 255.

  • 2008.4.20 - Важно: Първоначалните безплатни минути (от менюто [Настройки] - [Цени и категории] - "Безплатни минути") са умножени по 2 - преди бяха от 1 до 6, сега са 2, 4, 6, 8, 10 и 15. Проверете си тази настройка ако я използвате и я променете по ваше желание. Ако до сега сте ползвали примерно 3 безплатни минути, сега те ще са 6 (ако не ги промените изрично). Голям проблем създават антивирусните програми, които си мислят че клиентската част (csrss.exe и другите и части) е вирус. Доста промени направих в нея за да ги "излъжа" че това наистина не е вирус. За пореден път се убеждавам че нито NOD32, нито AVG, нито Norton, нито F-Prot нито Kaspersky или която и да е друга антивирусна са наистина антивирусни програми. Вероятно занапред "false positives" ще се увеличават драстично и ще дойде един момент в който антивирусните ще станат неизползваеми заради тази "параноя". Благодаря на Димитър Паунов от Асеновград (клуб "Зеленият Дракон") и (отново) на Петя Василева от Силистра (клуб "Spider") за това, че ми съдействаха и бяха като "тестери" на многото промени, които правих по клиентската част докато намеря положение, при което да не се засича като вирус. Погледнете и описанието на настройките, които могат да се правят чрез файла User.ini в секцията Помощни файлове (Допълнителни настройки от файла User.ini).

  • 2007.10.11 - Важна информация: Най-накрая разбрах от къде се получава един проблем в програмата Сървър. В общи линии той се появява когато имате няколко изключени (от захранването) компютъра - предполагам когато са повече от 4 изключени и особено тогава, когато изключените компютри са с последователни номера. Тогава програмата не може да се свърже с тях след като ги пуснете. Сигурно мнозина от вас са го забелязали (на екрана на Сървъра компютрите ви стоят червени но в действителност си работят - просто няма връзка с тях). Проблема идва от там, че в Service Pack 2 за Windows XP е заложено "твърдо" (в драйвера TCPIP.SYS) ограничение от максимум 10 заявки за свързване.
    Решението: Изтеглете версия 2007.10.11 или по-нова на програмата Сървър. Променил съм настройките (менюто Настройки-Други) на едновременните свързвания (вече межу 1 и 10) и съм добавил още една настройка "Интервал на свързване (сек.)" между 10 и 30. Ако смятате да изключвате компютри ви препоръчвам следните настройки - "Брой на едновременните свързвания" да е 5, и "Интервал на свързване (сек.)" да е 10 или по-голяма. Ако и при такива настройки (5 и 10) отново забелязвате проблеми, увеличете времето от 10 на 12 или 14 секунди. Ако смятате да не изключвате компютри, можете да си направите настройките на 10 едновременни свързвания през 10 секунди. Запомнете, че ако не изключвате компютри, най-вероятно няма да имате проблеми дори и с по-стара версия на програмата Сървър.
    Фина настройка: Отворете регистъра на Windows и да отидете в ключа HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters - там трябва да създадете нов "DWORD value" с име TcpMaxConnectRetransmissions със стойност 2. Повече за тази настройка можете да прочетете на този адрес. Ако сте променили нещо по тези настройки, но искате да възстановите нормалното състояние на Windows, просто отидете в горния ключ и изтрийте TcpMaxConnectRetransmissions.

  • 2007.8.19 - Пак мой клиент е "отговорен" за премахването на бъг в програмата - Петя Василева от Силистра (зала "Spider"), която откри неприятен проблем с клиентските карти (благодарности от всички които ползват програмата). Записването и зареждането на текущото състояние и настройките на програмата (създаването на файла Data.bin) вече е променено - няма да можете да използвате стар Data.bin файл. Множество други "поправки" и "добавки" за които не се сещам (около 10 месеца не съм слагал нова версия на страницата и ми убягват някои неща които съм направил през това време).
  • 2006.10.30 - Отново искам да благодаря на един от моите клиенти - Дилян Беновски от Кнежа, който ме информира за грешка в програмата Сървър, състояща се в следното: Ако сте си конфигурирали клиентска карта, която е "С предплащане = НЕ" и в момента сте пуснали компютър на нея и отворите прозореца в който се настройват клиентските карти и ако натиснете бутона му OK, тогава сумата на компютъра, пуснат на клиентска карта без предплащане ще се изчисли все едно че компютъра е пуснат на отворено време. Благодарение на неговата информация проблема е отстранен.
  • 2006.3.14 - Първо искам да благодаря на Даниел Ванев от Горна Оряховица, който ми съобщи за мой пропуск в клиентската програма. Бях сложил нейна тестова версия за теглене, в която имаше бутон за спирането й. Благодарение на неговата информация пропускът беше оправен. Автоматичен 'Back-Up' на логовете на програмата, ако някой от тях е превишил лимита си с възможност след това да се прочитат. Поради тази причина е премахната опцията 'Търси във всички записи' от прозореца с логовете - вижте Помощни файлове - Преглед на логовете на програмата. Меню за запис и зареждане на настройките и логовете на програмата в случай на необходимост (ако примерно смятате да форматирате) - вижте Въпроси и отговори - Как да си запазите данните и настройките при преинсталиране на Windows или форматиране на диска.. Премахнато е менюто [Специални] - [Чат]. От клиентската програма са махнати бутоните Връзки, Трансфер, Програми и Чат.
  • 2005.7.28 - Вече могат да се преглеждат всички записи от логовете ако сте прехвърлили лимита за съответния лог. 'Интересното' е, че от първия до текущия запис се показват най-долу в списъка, след тях следват 'изтритите' записи. Последния път бях добавил няколко 'специални' команди започващи с '*', при което старите (*FC*, *FD*, *DC*, *DD* и т.н.) вече не можеха да се изпълняват. Сега съм оправил грешката и вече и старите и новите работят.
  • 2005.5.9 - Нови права за всяка клиентска карта поотделно (дали съответния клиент има право да си пуска/спира/премества компютъра от място). Прозореца Бар вече е немодален (тоест може да остане отворен и пак да пускате/спирате компютри).
  • 2005.4.15 - Почти нищо ново (по-точно нищо интересно)... Файловете вече са компресирани с Win RAR (ако го нямате, изтеглете го от http://www.rarlab.com. Основната инсталация е нова, и съдържа файлове от Visual Studio 6 Service Pack 6. Не са забелязани проблеми при работа на новите EXE файлове (ComputerClubManager2.exe и csrss.exe) със старата инсталация.
  • 2005.4.3 - Има разни нови неща в кода на програмата...като се сетя какви бяха, ще ги напиша.
  • 2005.2.28 - В информацията, която се гледа от шефа чрез Internet Explorer съм добавил и: Използване на програмите , Заетост на клуба за последните 24 часа и Последните 50 мнения на клиентите. Добавих възможност клиентските карти да са без предплащане - тоест ако картата се маркира че не е с предплащане, клиента пак може да ползва сътоветната отстъпка като си плати след като използва компютъра, а не преди това. Предвидил съм и избор на автоматично увеличение на отстъпката на всяка клиентска карта поотделно с 5% на всеки 50 часа използване (или колкото часа зададете), но все още не е реализирана тази възможност. Тоест ако зададете увеличение на отстъпката с 5% на всеки 20 часа използване на картата, и създадете картата с първоначална отстъпка 20%, след 20 часа използване, отстъпката автоматично ще се увеличи на 25%, на 40-тия час ще стане 30% и т.н. Все още обаче тази възможност не съм я реализирал в кода на програмата - има само визуално представяне.